top of page

ДА НАПРАВИМ ДЕМОКРАТИЧНО УЧИЛИЩЕ!

Актуализирано: 11.08.2021 г.

Когато децата ни се родиха, ние, родителите им, замечтахме те да учат свободни. Представяхме си как вместо да седят отегчени и уморени в класната стая, те търсят познанието с онази присъща на всяко дете страст, преди тя насилствено да му бъде отнета. Искахме те да растат повече мислещи, отколкото научаващи наизуст. Да имат достойнство и да уважават, не просто да се подчиняват.

Тогава ние все още не се познавахме.

Тогава бяхме сами.

Тогава почти бяхме отчаяни, че това едва ли ще се случи.


Но както знаете понякога нещата се променят ей така - за един ден. Нашият общ стремеж ни поведе по пътища, водещи към едно и също място. И ето че изведнъж се срещнахме и се разпознахме. Като онези, които могат да направят това училище заедно.

И както бременността трае девет месеца, а раждането само няколко часа, така и ние "се родихме" съвсем бързо.


Знаем, че няма да е лесно, че дори ще е много трудно. Но искаме да опитаме. Защото тези, които се решават да опитват, са вече с едни гърди пред онези, които никога не опитват.


Скъпи приятели, ако Вашите мечти приличат много на нашите, молим свържете се с нас. Имате шанс да се включите в едно уникално училище, в което Вашият глас и този на детето Ви ще бъде не просто чут, а реално ще има тежест.


Очакваме Ви, защото заедно можем повече!


Бистра Иванова - 2017

58 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page